Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът “Опера в парка” ще представи спектакли за деца

Снимка: operasofia.bg

Тринайсетият летен фестивал “Опера в парка” ще бъде открит тази вечер с “Вълшебната флейта” от Моцарт в изпълнение на трупата на Софийската опера. Спектаклите ще се играят под открито небе в зелените пространства на Военната академия “Г.С. Раковски” в София.

Тазгодишната програма на фестивала, който ще продължи до края на юли, е насочена изцяло към децата. Освен Моцартовата творба, адаптирана за най-малката аудитория, ще прозвучат “Хензел и Гретел” от Енгелберт Хумпердинк, “История с патоци, Мечо и Лиса” от Георги Костов, ще има и “Концерт за бебоци”. Фестивалът е част от културния календар на Столичната община. 

Още от категорията

Петър Станимиров – българският художник, пресъздал кошмарите на Стивън Кинг

Познат е на поколения българи с комиксите си в списания “ Дъга ” и “Чуден свят”. Рисува плакати за филми и карикатури, илюстрира стотици заглавия за деца и възрастни във всички жанрове, създава книги-игри и компютърни игри, има десетки изложби и отличия..

публикувано на 21.09.22 в 08:10

Фестивалът WIENWOCHE във Виена и българската следа в него

"Изкуството е лъжа, но тази лъжа ни учи как да стигнем до истината”- тези думи на великия Пикасо сякаш са универсалният превод на усилията на всички артисти по света. Търсенето на „истината“ за един по-добър свят, за изграждането на една по-красива и..

публикувано на 20.09.22 в 12:55
Диана Чаушева

Диана Чаушева спечели конкурса ˮКонцертино Прага“

14-годишната  Диана Чаушева  е големият победител в конкурса  "Концертино Прага" . БНР е продуцент на конкурсните записи на младата българска цигуларка. Конкурсът е за музиканти до 18 години и се организира всяка година от Чешкото радио в..

публикувано на 20.09.22 в 12:29