Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Фестивалът “Опера в парка” ще представи спектакли за деца

Снимка: operasofia.bg

Тринайсетият летен фестивал “Опера в парка” ще бъде открит тази вечер с “Вълшебната флейта” от Моцарт в изпълнение на трупата на Софийската опера. Спектаклите ще се играят под открито небе в зелените пространства на Военната академия “Г.С. Раковски” в София.

Тазгодишната програма на фестивала, който ще продължи до края на юли, е насочена изцяло към децата. Освен Моцартовата творба, адаптирана за най-малката аудитория, ще прозвучат “Хензел и Гретел” от Енгелберт Хумпердинк, “История с патоци, Мечо и Лиса” от Георги Костов, ще има и “Концерт за бебоци”. Фестивалът е част от културния календар на Столичната община. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Диана Чаушева

Диана Чаушева спечели конкурса ˮКонцертино Прага“

14-годишната  Диана Чаушева  е големият победител в конкурса  "Концертино Прага" . БНР е продуцент на конкурсните записи на младата българска цигуларка. Конкурсът е за музиканти до 18 години и се организира всяка година от Чешкото радио в..

публикувано на 20.09.22 в 12:29

Ден на отворените врати в Министерството на земеделието

По повод Европейските дни на наследството Министерството на земеделието днес отваря врати за гражданите. Събитието съвпада със сто и десетата годишнина от международния архитектурен конкурс за проектиране на красивата сграда и 95 г. от построяването ѝ...

публикувано на 18.09.22 в 06:00

Изложба на БАН “130 години от създаването на списание “Мисъл”

И тази година Българската академия на науките ще се включи в инициативата “Европейски дни на наследството – София”. Н а 17 септември, в рамките на събитието, екскурзовод ще развежда гостите на академията и ще ги запознае с историята на..

публикувано на 17.09.22 в 09:15