Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНБ пуска златна монета за 300 годишнината от рождението на св. Паисий Хилендарски

Снимка: БНБ

От 27 юни Българската народна банка – БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“.

Цената на монетата е 3755 лева или 1920 евро.

Монетата ще се продава в централата на БНБ и в офисите на още пет други търговски трезора. До 29 юни всеки клиент – физическо или юридическо лице ще може да закупи от БНБ по една монета. След това възпоменателната монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“ ще се продава без ограничения, съобщават от националната банка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16