Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия може да провокира НАТО от Калининград, предупреждава Гари Каспаров

Снимка: Twitter /Гари Каспаров

Според петкратния световен шампион по шахмат и руски дисидент Гари Каспаров няма вероятност Русия да пренесе своята агресия към България. Пред кореспондента на БНР в Брюксел Ангелина Пискова той предупреждава, че Москва търси начин да провокира НАТО без пряко военно стълкновение, за да провери доколко пакта е готов за реално противодействие. Помощта, която Украйна получава, плаши президента Владимир Путин, затова той може провокативно да изстреля по Украйна ракета от анклава Калининград, която да премине над територията на НАТО, предупреждава дисидентът. 

Попитан, какво би казал на българите подкрепящи Путин, той отговаря: "Нищо няма да им кажа. Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рисковете за страната идват от образованието, демографията и здравеопазването

10 основни риска пред страната за идната декадапосочва националното експертно проучване, озаглавено "Десет години, десет риска пред България", предава БТА. "Влошаване на системата на образованието“ е водещият риск посочен от допитването...

публикувано на 18.04.24 в 19:50

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00