Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия може да провокира НАТО от Калининград, предупреждава Гари Каспаров

Снимка: Twitter /Гари Каспаров

Според петкратния световен шампион по шахмат и руски дисидент Гари Каспаров няма вероятност Русия да пренесе своята агресия към България. Пред кореспондента на БНР в Брюксел Ангелина Пискова той предупреждава, че Москва търси начин да провокира НАТО без пряко военно стълкновение, за да провери доколко пакта е готов за реално противодействие. Помощта, която Украйна получава, плаши президента Владимир Путин, затова той може провокативно да изстреля по Украйна ракета от анклава Калининград, която да премине над територията на НАТО, предупреждава дисидентът. 

Попитан, какво би казал на българите подкрепящи Путин, той отговаря: "Нищо няма да им кажа. Хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, за мен се намират извън категориите за добро и зло“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08