Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков: "Решението за руските дипломати не е мое"

Снимка: БГНЕС, архив

Решението да бъдат изгонени от страната ни 70 руски дипломати не е мое, коментира премиерът в оставка Кирил Петков. Той е в парламента, където заедно с ръководителя на ДАНС, на военното разузнаване и на държавна агенция "Разузнаване" ще бъде изслушан по казуса на закрито заседание. 

Кирил Петков обясни, че има междуведомствен доклад от външното министерство и решение на Съвета по сигурност. “Решението е на базата на този съвет и на три доклада от ДАНС. Това са всички институции, които отговарят за сигурността”, добави той. Според премиера докладите са от май и юни, но е имало информация още през март. “Това, което ще разкажа на народните представители, е абсолютна хронология”, заяви Кирил Петков преди заседанието. 


Още от категорията

АЕЦ Запорожие

Русия е склонна да приеме обособяването на зона за сигурност около АЕЦ 

Създаването на зона за сигурност около украинската АЕЦ "Запорожие" може да бъде подкрепено от руската страна. Според шефа на "Росатом" Алексей Лихачов, обаче това трябва да стане съгласно условията на Русия, която контролира Запорожката АЕЦ. От..

публикувано на 25.11.22 в 10:01

Президентът Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции. Това обяви в своя позиция президентът Румен Радев. Той подчерта, че няма да приеме подадената оставка от главния секретар на Министерството на..

публикувано на 24.11.22 в 19:29

МВнР връчва протестна нота на посланика на РС Македония

Министерството на външните работи категорично осъжда стрелбата по българския клуб "Цар Борис III", на 23 ноември 2022 г. в Охрид. Това криминално деяние е третото посегателство срещу Клуб "Цар Борис III" за по-малко от два месеца, се отбелязва в..

обновено на 24.11.22 в 15:13