Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: "Решението за руските дипломати не е мое"

Снимка: БГНЕС, архив

Решението да бъдат изгонени от страната ни 70 руски дипломати не е мое, коментира премиерът в оставка Кирил Петков. Той е в парламента, където заедно с ръководителя на ДАНС, на военното разузнаване и на държавна агенция "Разузнаване" ще бъде изслушан по казуса на закрито заседание. 

Кирил Петков обясни, че има междуведомствен доклад от външното министерство и решение на Съвета по сигурност. “Решението е на базата на този съвет и на три доклада от ДАНС. Това са всички институции, които отговарят за сигурността”, добави той. Според премиера докладите са от май и юни, но е имало информация още през март. “Това, което ще разкажа на народните представители, е абсолютна хронология”, заяви Кирил Петков преди заседанието. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39