Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков: "Решението за руските дипломати не е мое"

Снимка: БГНЕС, архив

Решението да бъдат изгонени от страната ни 70 руски дипломати не е мое, коментира премиерът в оставка Кирил Петков. Той е в парламента, където заедно с ръководителя на ДАНС, на военното разузнаване и на държавна агенция "Разузнаване" ще бъде изслушан по казуса на закрито заседание. 

Кирил Петков обясни, че има междуведомствен доклад от външното министерство и решение на Съвета по сигурност. “Решението е на базата на този съвет и на три доклада от ДАНС. Това са всички институции, които отговарят за сигурността”, добави той. Според премиера докладите са от май и юни, но е имало информация още през март. “Това, което ще разкажа на народните представители, е абсолютна хронология”, заяви Кирил Петков преди заседанието. 


Още от категорията

Иван Демерджиев

Цената за членството в Шенген не може да бъде достойнството на българските полицаи

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев излезе с позиция по повод намерението на Нидерландия да гласува срещу присъединяването ни към Шенгенското пространство. В нея той изтъква, че България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на..

публикувано на 03.12.22 в 11:47
Румен Радев и Марк Рюте

Румен Радев с гневен пост срещу решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген

„ Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм !“ Това написа в страницата си във Фейсбук президентът Румен Радев по повод решението на нидерландското правителство да блокира приемането на България в Шенгенското пространство. В поста си..

публикувано на 03.12.22 в 10:18

ЕС налага таван на цените на руския петрол от понеделник

Европейският съюз ще се присъедини към страните от Г-7 и ще наложи таван на цената на руския петрол от 60 долара за барел, заяви посланикът на Полша в ЕС Анджей Садос. Единствено Варшава изчакваше с подкрепата си за плана на Европейската комисия,..

публикувано на 03.12.22 в 09:42