Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът отрече да е получавал доклад за шпионаж на руски дипломати

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС относно експулсирането на 70 руски дипломати и служители, заяви президентът Румен Радев в Мадрид. По думите му, на проведения на 9 юни т.г. Съвет по сигурност към Министерския съвет темата не е фигурирала в предварително обявения дневен ред – тя е била повдигната за обсъждане, но по нея не е взето решение. 

“Явно решенията на правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, далеч от институционалния път”, коментира държавният глава. Според него последствията от изгонването на руските дипломати може да бъдат много сериозни, най-вече за дипломатическата ни мисия в Москва. Румен Радев каза още, че ако се върви към предсрочни избори, провеждането им преди 15 септември т.г. не е целесъобразно. “Важно е да има възможно най-голяма избирателна активност”, добави той.


Още от категорията

Очертават се осем партии в парламента след вота в неделя

Предвид обстановката в България и по света са възможни сериозни колебания по отношение на изборите в неделя. Това показва моментната снимка няколко дни преди вота. Данните са от национално представително изследване на "Галъп интернешънъл..

публикувано на 30.09.22 в 12:00

Резултатите от референдумите в окупираните украински територии притесняват властите в България

Проведените референдуми в четирите окупирани области в Украйна, както и очакването за тяхното анексиране създават допълнително притеснения сред управляващите в България . Това стана повод за свиканото вчера заседание на Съвета по сигурността,..

публикувано на 30.09.22 в 10:10
Илхам Алиев

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев идва на официално посещение в България

Днес започва официалното двудневно посещение в България на президента на Азербайджан Илхам Алиев по покана на българския му колега Румен Радев. На среща между двамата лидери ще бъде обсъдено сътрудничеството между България и Азербайджан в..

публикувано на 30.09.22 в 07:10