Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Решението да изгоним руските дипломати не е взето еднолично

Снимка: БГНЕС

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати не е взето еднолично, заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков. Той поясни, че темата за броя на дипломатите в руското посолство е обсъждана както на Съвета по сигурността, така и на правителствени заседания. Според министъра България има 15 дипломати в Русия, докато Руската федерация е изпратила десет пъти повече лица с дипломатически ранг у нас. 

“Можем ли да предположим, че те имат изключително засилен дипломатически интерес към една малка държава като България? Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, което беше намекнато от премиера”, коментира Бойко Рашков. Според Кирил Петков голяма част от посочените за експулсиране дипломати са работили за чужди служби, а дипломатическата им роля е била по-скоро за прикритие. 


Още от категорията

При 100% обработени протоколи ГЕРБ-СДС е първа политическа сила

7 партии и коалиции се очаква да оформят новия 48-и парламент на България след предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. По данни на Централната избирателна комисия към 15:00 на  03 . 10.2022  г. при обработени  100 % от..

обновено на 03.10.22 в 15:47

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подаваме оставки

На брифинг след заседание на изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви, че на тези избори партията е успяла да запази предишния си резултат с 1% разлика. В събота ще се свика Национален съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени..

публикувано на 03.10.22 в 14:26

В България отново се очертава политически кръстопът

След поредните избори, България отново се изправи пред уравнение с много неизвестни. Ще има ли правителство? Стабилно ли ще бъде? Ще   отговори ли на нагласите на българите? Едно е сигурното, че правителство трябва да има и то да бъде работещо...

публикувано на 03.10.22 в 10:40