Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Решението да изгоним руските дипломати не е взето еднолично

Снимка: БГНЕС

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати не е взето еднолично, заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков. Той поясни, че темата за броя на дипломатите в руското посолство е обсъждана както на Съвета по сигурността, така и на правителствени заседания. Според министъра България има 15 дипломати в Русия, докато Руската федерация е изпратила десет пъти повече лица с дипломатически ранг у нас. 

“Можем ли да предположим, че те имат изключително засилен дипломатически интерес към една малка държава като България? Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, което беше намекнато от премиера”, коментира Бойко Рашков. Според Кирил Петков голяма част от посочените за експулсиране дипломати са работили за чужди служби, а дипломатическата им роля е била по-скоро за прикритие. 


Свързани подкасти:

Още от категорията

В България отново се очертава политически кръстопът

След поредните избори, България отново се изправи пред уравнение с много неизвестни. Ще има ли правителство? Стабилно ли ще бъде? Ще   отговори ли на нагласите на българите? Едно е сигурното, че правителство трябва да има и то да бъде работещо...

публикувано на 03.10.22 в 10:40

Продължава украинското настъпление в Донецка и в Херсонска области

След като превзеха важния комуникационен възел Лиман в Донецка област украинските сили продължават да преследват руските части, които успяха да се измъкнат от обкръжението. Украинците превзеха селището Торское на 20 километра от Кременная и вече..

публикувано на 03.10.22 в 10:03

Първи политически коментари след обявяването на изборните резултати

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов каза пред БНР, че ниската избирателна активност е присъда за българската демокрация , защото 2/3 от избирателите не се интересуват от бъдещето на България. Голяма част от българското общество..

обновено на 03.10.22 в 00:05