Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поредна значима инвестиция привлече индустриалната зона около Пловдив

Снимка: economy.bg

Инвестиция в разширяването на производствената си база край Пловдив в размер на 17 милиона евро прави германски концерн за производство на електротехника, отоплителни вентилационни и климатични системи. В новия завод обаче, който вече работи, се произвеждат бетоновози. Инвестицията включва доставка на вече налични съоръжения от Германия, тяхното интегриране към оборудването на завода, както и закупуването на нови машини. 

Наетите засега работници са 120, сред които заварчици, механици и бояджии. Пандемията от Covid-19 не се отразява особено върху работата на компанията, сочат счетоводните ѝ данни. Тя успява да реорганизира работния процес и не спира работа, като приходите ѝ през 2020 са малко над половин милиард (503 млн.) лева. Това е с над 10% повече спрямо 2019 г. Компанията е увеличила и печалбата си до 34.1 млн. лв. през 2020 г., което е ръст от над 9 на сто спрямо година по-рано. 

Още от категорията

служебния министър на икономиката Никола Стоянов

Бартер между България и Азербайджан за газ срещу ток

Размяната на ток от България срещу газ от Азербайджан - тази договорка е направена при посещението на икономическия министър Никола Стоянов в Баку на 6 септември. Това съобщи министърът пред БНТ и уточни, че по схемата може да се получат допълнителни..

публикувано на 11.09.22 в 10:47

Чирпан се присъединява към градовете със свой магазинен парк

Нова инвестиция в Чирпан дава възможност за работа на около 100 души в града. Инвеститор в проекта за нов магазинен парк е старозагорска фирма, която изгражда подобни в още три града – Горна Оряховица, Димитровград и Хасково. Сред търговските обекти,..

публикувано на 11.09.22 в 08:25

Без реформи България отбелязва ръст на икономическата свобода

България се издигна от 36-то до 23-о място сред 165 държави в класацията "Икономическа свобода по света 2022”. Изследването, представено в София от Института за пазарна икономика, се прави всяка година от Канадския институт Frazer. Напредъкът на..

публикувано на 09.09.22 в 12:53