Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е променяна преговорната рамка със Северна Македония

Френският посланик в София Флоранс Робин
Снимка: БГНЕС

В парламента лидерът на партия “Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че ще настояват да не се подписва протокола за вдигане на ветото над началото на преговорите на Северна Македония с ЕС, докато не се изясни ревизирания от Париж документ.

Последното предложение на Франция към България и Северна Македония за разрешаване на спора е идентично с първоначалното, което бе гласувано в българския парламент, каза пред Euronews френският посланик в София Флоранс Робин. "Предложението не е по-различно от първото и защитава изцяло правата на малцинствата в Общността, включително и на българите и няма нужда от ново преразглеждане", каза дипломатът.

Същото преди това потвърди пред БГНЕС и българският външен министър Теодора Генчовска.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Даниел Митов

Даниел Митов се отказа да бъде служебен външен министър

До момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват своите задължения, коментира служебният премиер Димитър Главчев на излизане от президентството. След кратка среща с държавния глава Румен Радев Главчев каза: "Не съм..

публикувано на 19.04.24 в 11:53

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00