Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Не е променяна преговорната рамка със Северна Македония

Френският посланик в София Флоранс Робин
Снимка: БГНЕС

В парламента лидерът на партия “Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че ще настояват да не се подписва протокола за вдигане на ветото над началото на преговорите на Северна Македония с ЕС, докато не се изясни ревизирания от Париж документ.

Последното предложение на Франция към България и Северна Македония за разрешаване на спора е идентично с първоначалното, което бе гласувано в българския парламент, каза пред Euronews френският посланик в София Флоранс Робин. "Предложението не е по-различно от първото и защитава изцяло правата на малцинствата в Общността, включително и на българите и няма нужда от ново преразглеждане", каза дипломатът.

Същото преди това потвърди пред БГНЕС и българският външен министър Теодора Генчовска.

Още от категорията

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подаваме оставки

На брифинг след заседание на изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви, че на тези избори партията е успяла да запази предишния си резултат с 1% разлика. В събота ще се свика Национален съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени..

публикувано на 03.10.22 в 14:26

В България отново се очертава политически кръстопът

След поредните избори, България отново се изправи пред уравнение с много неизвестни. Ще има ли правителство? Стабилно ли ще бъде? Ще   отговори ли на нагласите на българите? Едно е сигурното, че правителство трябва да има и то да бъде работещо...

публикувано на 03.10.22 в 10:40

Продължава украинското настъпление в Донецка и в Херсонска области

След като превзеха важния комуникационен възел Лиман в Донецка област украинските сили продължават да преследват руските части, които успяха да се измъкнат от обкръжението. Украинците превзеха селището Торское на 20 километра от Кременная и вече..

публикувано на 03.10.22 в 10:03