Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Не е променяна преговорната рамка със Северна Македония

Френският посланик в София Флоранс Робин
Снимка: БГНЕС

В парламента лидерът на партия “Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че ще настояват да не се подписва протокола за вдигане на ветото над началото на преговорите на Северна Македония с ЕС, докато не се изясни ревизирания от Париж документ.

Последното предложение на Франция към България и Северна Македония за разрешаване на спора е идентично с първоначалното, което бе гласувано в българския парламент, каза пред Euronews френският посланик в София Флоранс Робин. "Предложението не е по-различно от първото и защитава изцяло правата на малцинствата в Общността, включително и на българите и няма нужда от ново преразглеждане", каза дипломатът.

Същото преди това потвърди пред БГНЕС и българският външен министър Теодора Генчовска.

Още от категорията

Румен Радев и Карл Нехамер

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е на посещение в България

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде днес на работно посещение в България по покана на президента Румен Радев. Във фокуса на визитата ще бъдат обезпечаването на охраната на българската граница, противодействието на миграционния натиск и..

публикувано на 23.01.23 в 05:30

Президентът Румен Радев: Политиката е публична дейност и се прави от личности, които обявяват пред обществото идеите си

Президентът Румен Радев призова за дискусия, на която да се обсъди необходимостта от законодателни промени, регулиращи финансовите потоци и свързаната с това възможност за разпространяване на чуждо влияние. „Факт е, че различните държави използват..

публикувано на 21.01.23 в 17:39

НДСВ отново излезе на политическата сцена

Станимир Илчев беше избран за председател на Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) , съобщи БТА. Той беше избран единодушно на Деветия редовен конгрес на партията , която се подготвя за следващите избори. Пред делегатите, Станимир..

публикувано на 21.01.23 в 16:23