Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Столичният Южен парк е домакин на Азиатския фестивал

Снимка: БГНЕС

В събота, 2 юли, в 10.00 часа в Южния парк в София (зад музея „Земята и хората“) започва четвъртото издание на Азиатския фестивал „Съкровища от Изтока“.

Събитието се организира от посолството на Индонезия в България, в партньорство с още 11 дипломатически представителства от Азия и ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от категорията

Спектакли на корейски традиционен ансамбъл и български фолклорни изпълнители в София и Пловдив

Преди осем години в Представителния списък на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО е включено традиционното корейско изкуство нонгак. На тази годишнина са посветени двете представления на Корейския фолклорен ансамбъл "Йонгчон Мьонгджу Нонгак"..

публикувано на 12.12.22 в 14:08
Снимка: КОРЕН | изложба на Михаела Аройо

Идентичността за бесарабските българи е най-сигурното, което имат

Преди повече от 200 години, бягайки от османските поробители хиляди българи напускат родината си, за да се заселят в Бесарабия. През годините територията, където се преселват преминава от пределите на Румъния и Русия, после СССР, и накрая - в границите..

публикувано на 12.12.22 в 10:50

Експозиция в Пловдив запознава с хилядолетните традиции на иранското изкуство

Завладяващият колорит на иранското изкуство и занаяти ще бъде представен в Регионалния етнографски музей на Пловдив от 13 декември. Експозицията "Магията на иранското изкуство и занаяти" е по повод 125 години дипломатически и 70 години културни отношения..

публикувано на 11.12.22 в 11:15