Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Столичният Южен парк е домакин на Азиатския фестивал

Снимка: БГНЕС

В събота, 2 юли, в 10.00 часа в Южния парк в София (зад музея „Земята и хората“) започва четвъртото издание на Азиатския фестивал „Съкровища от Изтока“.

Събитието се организира от посолството на Индонезия в България, в партньорство с още 11 дипломатически представителства от Азия и ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от категорията

В София представиха антология на българската поезия на хърватски език

В Литературния клуб на Столична библиотека беше представена издадената в Загреб Антология на съвременната българска поезия "На последния етаж на небето", посветена на поета Марин Бодаков. Подборът е негов и на Силвия Чолева и Людмила Миндова, преводът е..

публикувано на 23.09.22 в 10:05

На фестивала "Златна роза" показват най-новите български филми

Във Варна до 29 септември ще продължи 40-ия фестивал на българското кино "Златна роза". В програмата са 14 игрални филма и 5 късометражни на български творци и копродукции с българско участие. В селекцията "Открити хоризонти" са включени..

публикувано на 23.09.22 в 07:15

Изложба във Ванкувър за Деня на независимостта

Изложба "Светлината на буквите" отваря врати във Ванкувър за Деня на българската независимост. Тя разказва за създаването на българската азбука и е създадена по инициатива на Държавния културен институт към външно министерство.   Ще има..

публикувано на 22.09.22 в 13:36