Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Столичният Южен парк е домакин на Азиатския фестивал

Снимка: БГНЕС

В събота, 2 юли, в 10.00 часа в Южния парк в София (зад музея „Земята и хората“) започва четвъртото издание на Азиатския фестивал „Съкровища от Изтока“.

Събитието се организира от посолството на Индонезия в България, в партньорство с още 11 дипломатически представителства от Азия и ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от категорията

Изложба във Ванкувър за Деня на независимостта

Изложба "Светлината на буквите" отваря врати във Ванкувър за Деня на българската независимост. Тя разказва за създаването на българската азбука и е създадена по инициатива на Държавния културен институт към външно министерство.   Ще има..

публикувано на 22.09.22 в 13:36

Красотата на България разкрита в епизод на "Европа отвисоко"

В Деня на Независимостта на България, 22 септември, предаването "Европа отвисоко" на National Geographic започва четвъртия си сезон с епизод, посветен на страната ни. Целта на поредицата е да покаже кадри от четирите сезона и нова гледна точка..

публикувано на 22.09.22 в 10:55

Петър Станимиров – българският художник, пресъздал кошмарите на Стивън Кинг

Познат е на поколения българи с комиксите си в списания “ Дъга ” и “Чуден свят”. Рисува плакати за филми и карикатури, илюстрира стотици заглавия за деца и възрастни във всички жанрове, създава книги-игри и компютърни игри, има десетки изложби и отличия..

публикувано на 21.09.22 в 08:10