Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Столичният Южен парк е домакин на Азиатския фестивал

Снимка: БГНЕС

В събота, 2 юли, в 10.00 часа в Южния парк в София (зад музея „Земята и хората“) започва четвъртото издание на Азиатския фестивал „Съкровища от Изтока“.

Събитието се организира от посолството на Индонезия в България, в партньорство с още 11 дипломатически представителства от Азия и ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от категорията

Творци получиха отличия за Деня на народните будители

Министерството на културата отличи 39 творци за приноса им в развитието и популяризирането на българската култура. Наградите се връчват по повод Деня на народните будители.  Сред тазгодишните носители на престижните отличия са изтъкнатият..

публикувано на 01.11.22 в 17:39

Пътуваща изложба представя шевици на българските общности зад граница

След успешно гостуване във Варна, Разград, Самоков, Банско и в село Липен, изложбата "Български везбени мотиви от края на XVIII до средата на XX век" ще бъде представена и в етнографския комплекс "Стария Добрич". Експозицията показва над 350..

публикувано на 30.10.22 в 08:05
Теодор Ушев

Аниматорът Теодор Ушев – посланик на доброто

Приказките са първият начин, по който едно дете опознава света около себе си и започва да разграничава доброто от злото, красивото от грозното, правилното от грешното. Когато пораснем, тези "приказки“ ни биват предавани чрез личните истории на хората..

публикувано на 28.10.22 в 08:10