Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Запознати сме с предложенията на френското председателство

Снимка: mfa.bg

Министерството на външните работи е запознато с всички предложения на френското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от ведомството в отговор на запитване. От там уточняват, че действията на българските институции не могат да излизат извън рамката, създадена с парламентарното решение от 24 юни т.г. във връзка с разширяването на ЕС и процеса на преговори на Република Северна Македония.

В съседната държава в момента върви процедура за приемане на предложението на френското председателство и евентуални спекулации по този въпрос у нас биха могли да се отразят отрицателно върху процесите там”, заявяват още от МВнР. Междувременно вицепремиерът по въпросите на европейската интеграция на РСМ Боян Маричич обяви, че в представения от френското председателство документ не фигурира двустранният протокол, а това, по думите му, означава, че е изпълнено очакването на страната му историческите въпроси да бъдат премахнати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41