Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

МВнР: Запознати сме с предложенията на френското председателство

Снимка: mfa.bg

Министерството на външните работи е запознато с всички предложения на френското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от ведомството в отговор на запитване. От там уточняват, че действията на българските институции не могат да излизат извън рамката, създадена с парламентарното решение от 24 юни т.г. във връзка с разширяването на ЕС и процеса на преговори на Република Северна Македония.

В съседната държава в момента върви процедура за приемане на предложението на френското председателство и евентуални спекулации по този въпрос у нас биха могли да се отразят отрицателно върху процесите там”, заявяват още от МВнР. Междувременно вицепремиерът по въпросите на европейската интеграция на РСМ Боян Маричич обяви, че в представения от френското председателство документ не фигурира двустранният протокол, а това, по думите му, означава, че е изпълнено очакването на страната му историческите въпроси да бъдат премахнати.

Още от категорията

Българската желязна църква

Вицепрезидентът участва в честването на 130-ата годишнина на Желязната църква в Истанбул

С Божествена света литургия в българската желязна църква "Св. Стефан" в Истанбул беше отбелязана 130-ата годишнина от полагането на основния камък на храма. Вицепрезидентът Илияна Йотова , която е начело на българската делегация каза, че “Св...

публикувано на 18.09.22 в 13:42
Президентът на Украйна Володомир Зеленски в град Изюм

Украинският президент не изклочва Киев да си върне Крим чрез преговори

Украинските власти продължават ексхумацията на тела от масовите гробове, открити в освободения от руската окупация град Изюм. Украинският президент Володимир Зеленски обвини окупаторите, че масово са прибягвали до мъчения . Чешкото председателство..

публикувано на 18.09.22 в 09:31
Стево Пендаровски

Президентът на РСМ пристига за откриването на интерконектора с Гърция

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски ще пристигне на 1 октомври в София за откриването на интерконектора между България и Гърция, на което са поканени и други политически лидери от района, стана ясно от негово интервю за ТВ 24...

публикувано на 17.09.22 в 14:35