Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любителите на велосипедния спорт със свой празник в столицата

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

Празник на колоезденето ще се състои за първи път днес в столицата като част от програмата на „София – европейска столица на спорта“. Любителите на велосипедния спорт са поканени в обновения Западен парк, където от 11,00 до 16,00 ч. предстоят много състезания.

Предвиден е също конкурс в една от най-новите ърбан дисциплини – графитите. Десет майстори в тази градска мода ще получат спрейове, за да нарисуват идеите си на тема „Мир и спорт“ на винилови табла с размери 2х3 м.

През целия ден паркът ще бъде огласен от музика, ще бъдат показани най-новите тенденции при велосипедите, ще има и градски спортни изяви, танци и викторини с награди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Красотата на физиката представят с Ден на отворените врати във Физическия факултет на СУ

Забавни физични експерименти от всички области на физиката, демонстрации на методи за търсене на нови светове в Космоса, необходимите условия за да наречем една планета "близнак на Земята", среща с българските търсачи на екзопланети към катедра..

публикувано на 20.04.24 в 08:10

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10