Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” ще търси подкрепа за нов кабинет от независими депутати

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

"Ще разговаряме и ще търсим подкрепа от независими депутати, които вземат сами решения”, коментира предстоящите преговори за ново правителство говорителят на кабинета в оставка Лена Бориславова. Тя добави, че няма логика “Продължаваме промяната” да преговаря с “Има такъв народ” и отново “един от коалиционните партньори да седи в тъмна стая и да иска да разходва ресурс по начин, който само той намери за добре заедно със своите приятели от 20 години”.

Лена Бориславова отрече да е давала указания на външния министър Теодора Генчовска за изгонването на 70-те руски дипломати. Генчовска е изпратила писмо до Бориславова, след като е получила докладите на ДАНС за заплаха за националната ни сигурност, и е попитала как да действа, каза още говорителят на кабинета в оставка. “Моят отговор беше: Моля, спазете закона и международното право. Никакви други инструкции“, заяви Лена Бориславова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39