Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната”: Шансовете за нов кабинет вече са 50%

Снимка: БГНЕС

Работната група, която предстои да изготви управленската програма на проектокабинета, ще започне работа веднага след днешните преговори с независимите депутати. Това научи БНР от свои източници в управляващата коалиция. В нея ще участват по трима представители на преговарящите формации "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, в които има и настоящи министри.

Междувременно Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" заяви пред БНР, че шансовете за осъществяване на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат с всеки час. “От 25% в петък шансовете днес са 50%”, изтъкна той. Според Росен Костурков партията му не търси скритата подкрепа от отсъстващи депутати или от задкулисни игри, а минимум 121 души, които да застанат зад програмата. “Започваме разговори с всеки един от парламентарните групи, където смятаме, че има хора, които биха застанали зад нашата програма, заяви политикът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02
Живко Коцев

Правителството иска да уволни главния секретар на вътрешното министерство

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев и освобождаването му от длъжност, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 10.04.24 в 09:10

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16