Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.Още от категорията

"Галъп" - паралелно преброяване: ГЕРБ-СДС води с 4% пред "Продължаваме промяната"

Данните от паралелното преброяване на социологическа агенция "Галъп" , медиен партньор на БНР, при 100% изпълнение на извадката показват следното: ГЕРБ-СДС :                                        23,5% , или 63 мандата "Продължаваме..

публикувано на 02.10.22 в 21:40

7 партии влизат в 48-ия парламент според "Алфа рисърч" и "Маркет линкс", 6 според "Тренд"

Резултати от екзитпола на социологическите агенции "Алфа рисърч", "Маркет линкс" и "Тренд", регистрирани в ЦИК за екзитпола в деня на изборите за 48-о Народно събрание, показват следното разпределение на политическите сили: Екзитпол на „Алфа рисърч“..

публикувано на 02.10.22 в 20:36

Галъп: ГЕРБ-СДС е първа политическа сила на парламентарните избори в България

Екзитпол резултатите на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан“, медиен партньор на БНР,  показват, че 8 партии и коалиции влизат в новия 48-ми парламент, като една от тях е на ръба . Данните на агенцията показват следното разпределение..

публикувано на 02.10.22 в 20:15