Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44

Румен Радев пред Оливер Вархеи: Евроинтеграцията на Западните Балкани няма алтернатива

На среща с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархеи, който е на работно посещение у нас, президентът Румен Радев заяви, че разширяването на ЕС трябва да се основава на принципи, отчитащи собствените..

публикувано на 08.04.24 в 14:11

За проектосъстава на служебния кабинет и логиката в политическата ситуация у нас

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев представи преди дни състав на служебно правителство, което да управлява страната в следващите месеци до изборите "2 в 1" – за национален и европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни...

публикувано на 08.04.24 в 11:25