Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.Свързани подкасти:

Още от категорията

В България отново се очертава политически кръстопът

След поредните избори, България отново се изправи пред уравнение с много неизвестни. Ще има ли правителство? Стабилно ли ще бъде? Ще   отговори ли на нагласите на българите? Едно е сигурното, че правителство трябва да има и то да бъде работещо...

публикувано на 03.10.22 в 10:40

Продължава украинското настъпление в Донецка и в Херсонска области

След като превзеха важния комуникационен възел Лиман в Донецка област украинските сили продължават да преследват руските части, които успяха да се измъкнат от обкръжението. Украинците превзеха селището Торское на 20 километра от Кременная и вече..

публикувано на 03.10.22 в 10:03

Първи политически коментари след обявяването на изборните резултати

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов каза пред БНР, че ниската избирателна активност е присъда за българската демокрация , защото 2/3 от избирателите не се интересуват от бъдещето на България. Голяма част от българското общество..

обновено на 03.10.22 в 00:05