Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.БНР подкасти:

Още от категорията

Иван Демерджиев

Цената за членството в Шенген не може да бъде достойнството на българските полицаи

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев излезе с позиция по повод намерението на Нидерландия да гласува срещу присъединяването ни към Шенгенското пространство. В нея той изтъква, че България полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на..

публикувано на 03.12.22 в 11:47
Румен Радев и Марк Рюте

Румен Радев с гневен пост срещу решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген

„ Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм !“ Това написа в страницата си във Фейсбук президентът Румен Радев по повод решението на нидерландското правителство да блокира приемането на България в Шенгенското пространство. В поста си..

публикувано на 03.12.22 в 10:18

ЕС налага таван на цените на руския петрол от понеделник

Европейският съюз ще се присъедини към страните от Г-7 и ще наложи таван на цената на руския петрол от 60 долара за барел, заяви посланикът на Полша в ЕС Анджей Садос. Единствено Варшава изчакваше с подкрепата си за плана на Европейската комисия,..

публикувано на 03.12.22 в 09:42