Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изгонените руски дипломати отлетяха за Москва

Снимка: Ани Петрова

Двата руски самолета, които пристигнаха на летище София, за да превозят експулсираните 70 руски дипломати и служители на посолството заедно с техните близки, излетяха за Москва в 15,00 ч. и в 15,30 ч. На борда им се качиха над 180 души.

Повечето от заминаващите отказаха да коментират или бяха лаконични пред събралите се журналисти. "Благодарение на вашето правителство ние си тръгваме. Без коментар", заяви един от тях. Сред изгонените дипломати беше и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски, който каза, че нито един от “незаконно експулсираните" не е работил срещу България, а за развиване на отношенията между двете държави.

На българското летище имаше засилено полицейско присъствие.БНР подкасти:

Още от категорията

Вежди Рашидов пред Роберта Мецола: България не заслужава да бъде спирана за Шенген

България е изпълнила всичките си задължения и поставените пред нея изисквания за членство в Шенгенското пространство. Затова страната ни не заслужава повече да стои отстрани и е време да бъде приета в Шенген. Това заяви председателят на Народното събрание..

публикувано на 21.11.22 в 19:08

Ако парламентът не състави правителство, най-рано избори ще има през март

Консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените партии за съставяне на правителство прераснаха в спор за превъоръжаването на българската армия при срещата между президента и коалицията „Демократична България“ . Президентът..

публикувано на 21.11.22 в 11:23

Въпреки валежите и есенната кал в Украйна се водят тежки боеве

Продължават опитите на украинската армия да настъпва към окупираната Луганска област . В събота и неделя боеве се водят около 12 ключови селища по фронта в областта, съобщи украинскато командване цитирано от УНИАН. На левия бряг на Днепър руските..

публикувано на 21.11.22 в 09:56