Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 05.07.2022 г. – вторник

Топло със следобедни превалявания над Западна България

Снимка: БГНЕС

Вторник ще е слънчев. След обяд над Западна България ще се заоблачи и на места там ще превали за кратко. Максималните температури ще са от 31 до 36°, в София - около 31°. 
 

По Черноморието ще е слънчево със слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 27-29°, на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините ще е слънчево, но около и след обяд на места над западните масиви ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще е 26°, на 2000 м до 18°.
   
В сряда ще е топло, но вечерта от запад ще започне да навлиза студен фронт. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет..

публикувано на 21.04.24 в 13:35