Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тропически пеперуди и кристали на изложба в Бургас

Снимка: burgas.bg

Изложба от живи пъстри тропически пеперуди е представена в Експо център "Флора" в Бургас. В експозицията може да се проследи целият жизнен цикъл красивите насекоми, съобщи БНР Бургас. Допълнение към изложбата тази година са големи български и чуждестранни кристали от колекцията на Александър Янев. Посетителите ще научат повече и за образуването на тези камъни и за тяхната история. Акцент сред експонатите е огромен аметист от Южна Америка.
Изложбата може да бъде видяна до 31 август.

Още от категорията

Морската градина във Варна се подготвя за цветната си премяна напролет

Централната алея на Морската градина във Варна вече се подготвя за премяната си с лалета и теменужки, които ще радват очите на минувачите през следващата пролет. "От есента започва подготовката по засаждането на луковиците, оформят се и..

публикувано на 01.10.22 в 11:50

Почти 15 % от тестовете за коронавирус са положителни

Направените 5344 теста за коронавирус в България през последното денонощие са отчели 801 нови случая на заразата у нас , 49 повече спрямо предходното денонощие. Положителни са 14,98 % от взетите проби. Най-много са новозаболелите в София-град -..

публикувано на 01.10.22 в 08:49

"Европейските дни на птиците" учат градския човек как да съжителства с природата

Жителите на София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново отново имат възможността да се включат в наблюдение и заснемане на птици в дивата природа. Повод са Европейските дни на птиците, които се провеждат у нас на 1 и 2 октомври. Инициативата..

публикувано на 01.10.22 в 06:05