Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тропически пеперуди и кристали на изложба в Бургас

Снимка: burgas.bg

Изложба от живи пъстри тропически пеперуди е представена в Експо център "Флора" в Бургас. В експозицията може да се проследи целият жизнен цикъл красивите насекоми, съобщи БНР Бургас. Допълнение към изложбата тази година са големи български и чуждестранни кристали от колекцията на Александър Янев. Посетителите ще научат повече и за образуването на тези камъни и за тяхната история. Акцент сред експонатите е огромен аметист от Южна Америка.
Изложбата може да бъде видяна до 31 август.

Още от категорията

Служебният министър Николай Милков на брифинга в МВнР - 5 октомври 2022 г.

Външният министър: Българите в чужбина да могат да гласуват по пощата или по интернет

За парламентарните избори на 2 октомври българите в чужбина са гласували в 755 секции в 62 държави. Малко над 178 000 наши сънародници са упражнили правото си на вот : най много в Турция - около 58 000 души, във Великобритания - 27 000, в Германия - 22..

публикувано на 05.10.22 в 17:53
Първан Симеонов

Посланието на вота от чужбина продължава да е за промяна в България

Вотът от чужбина продължава да е гневен и протестен, а посланието му все така остава "Променяйте България" – отбеляза в своя коментар за изборите зад граница социологът от агенция Галъп Интернешънъл Първан Симеонов. За разлика от преди обаче, сега..

публикувано на 05.10.22 в 13:22

Много добър сезон за улов на паламуд отчитат по южното ни Черноморие

Изключително добър улов отчитат риболовците, които всеки ден вадят едър паламуд от морето на юг от Бургас. За разлика от предходни години през тази няма сафрид. "В момента има само паламуд, той е хубав, време му е. Може да се каже, че е..

публикувано на 05.10.22 в 13:15