Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъжда се възможност за пътуване на българския бизнес до Австралия

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с Йоана Кехлибарова, изпълнителен директор на Българо-австралийската търговска камара.

На срещата беше обсъдена необходимостта от мерки за активизиране на двустранните икономически отношения между България и Австралия.

Събеседниците са се договорили да проучат желанието на български компании да участват в бизнес пътуване до Австралия през есента на 2022 г., съобщиха от БТПП. Оттам посочват, че перспективни за двустранното сътрудничество са секторите селско стопанство, текстил, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, информационни технологии, алтернативни енергийни източници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03