Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

In Transit: снимки от Нюйоркското метро се озовават в центъра на София

Снимка: Делян Вълчев

Точно преди година ви разказахме за фотографския проект „In Transit“ на българина Делян Вълчев. Изложбата включва 30 изображения, правени в метрото на Ню Йорк от 2014 година до началото на пандемията от Covid-19, които бяха показани за първи път в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Сега фотографският разказ на Вълчев гостува в галерия „Синтезис“ в София. До 10 септември може да видите прехода в емоциите ни, отразен в лицето на настоящето на мегаполисите. „Метрото на Ню Йорк е събирателен център, защото може би около 90 процента от гражданите му пътуват с него, без значение от техния социален, финансов или друг статус“, каза за Радио България фотографът.

Изложбата „In Transit“ представя именно този портрет на заедност в различията ни, с което се докосваме и до другата съществена тема в проекта – отчуждението. „Има безспорен феномен, че хората в големите градове са много по-самотни от тези в малките населени места. Човек е сам и анонимен сред тълпата. Ти си сред много хора, но никой с никого не се познава“ - обяснява Делян Вълчев.

Съставил: Весела Кръстева


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20