Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Близо 400 изпълнители на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

“Нека спектакълът продължи” – под това мото ще премине Международният фолклорен фестивал, който се открива тази вечер във Велико Търново. В продължение на четири дни 180 чуждестранни и 200 български изпълнители ще представят културата, традициите, обичаите, песните и танците на своите държави.

Концертите и спектаклите с артисти от Мексико, Египет, Турция, Грузия, Северна Македония и България ще се състоят на сцената на Летния театър в Старопрестолния град с вход свободен. Фестивалът ще бъде открит с дефиле по главната улица “Васил Левски” и представяне на участниците пред сградата на общината.

БНР подкасти:

Още от категорията

Българският детски филм "Случаят Тесла" провокира интерес

Едно истинско приятелство, малко ревност, наука и мистериозен върколак, дебнещ в гората очакват зрителите в новия филм за деца „Случаят Тесла“, който ще излезе по кината у нас в края на март. Засега за героите Тони и Рая и за сюжета загатва..

публикувано на 25.02.23 в 12:10

За катедралите и сюрреализма: директорът на Центъра „Жорж Помпиду“ гостува в София

30 години след присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията , директорът на френския център за съвременно изкуство „Жорж Помпиду“ Ксавие Ре беше гост на Националната художествена галерия в София. Там, в..

публикувано на 20.02.23 в 12:12
Ясен Гюзелев

Наши творци с номинации за престижната награда "Астрид Линдгрен"

Трима българи влизат в съревнование за наградата "Астрид Линдгрен" в конкуренция с общо 251 творци от 64 държави. Сред номинираните са някои от най-изтъкнатите имена в литературата за деца и младежи в света, съобщава БТА. Българските номинирани са..

публикувано на 18.02.23 в 08:10