Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таен концерт на световния формат Sofar Sounds в Бургас

Снимка: архив

Морският град Бургас днес ще бъде домакин на таен концерт, организиран от световния формат Sofar Sounds. Интересното е, че музикалните изяви се осъществяват на различни нетрадиционни места, а гостите разбират точния адрес и имената на изпълнителите в последния момент. Освен това в концертите винаги участват трима соло артисти или групи с авторско творчество.

Целта ни е да представяме нова българска музика и да й помагаме да достигне до по-широка аудитория. В YouTube канала ни вече има над 100 български видеа”, казва Виолета Лазарова от Sofar.

В Бургас ще се състоят още два тайни концерта – на 21 август и на 16 октомври т.г. Форматът съществува в над 350 града по целия свят и дебютира у нас през 2017 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20