Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таен концерт на световния формат Sofar Sounds в Бургас

Снимка: архив

Морският град Бургас днес ще бъде домакин на таен концерт, организиран от световния формат Sofar Sounds. Интересното е, че музикалните изяви се осъществяват на различни нетрадиционни места, а гостите разбират точния адрес и имената на изпълнителите в последния момент. Освен това в концертите винаги участват трима соло артисти или групи с авторско творчество.

Целта ни е да представяме нова българска музика и да й помагаме да достигне до по-широка аудитория. В YouTube канала ни вече има над 100 български видеа”, казва Виолета Лазарова от Sofar.

В Бургас ще се състоят още два тайни концерта – на 21 август и на 16 октомври т.г. Форматът съществува в над 350 града по целия свят и дебютира у нас през 2017 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Персонажи от българския театър представя галерия "България" в Рим

"Нощни персонажи" – така е наречена експозицията, посветена на българския театър, която ще бъде представена на 23 март в историческия център на Рим. Изложбата е един от най-забележителните проекти, които свързваме с европейската инициатива "Нощ на..

публикувано на 22.03.24 в 06:25

"Пътешествието на българските книги" в Париж, Страсбург и Лион

В Париж на 25 март от 18:30 часа местно време стартира третото издание на кампанията "Пътешествието на българските книги", популяризираща съвременната българска литература във Франция. Това ще бъде литературна среща, която ще се проведе в "360..

публикувано на 20.03.24 в 21:30

Представят българския превод на романа "Адамовото ребро" от македонската писателка Оливера Николова

В Културно-информационния център на Република Северна Македония в София ще бъде представен романът "Адамовото ребро" от Оливера Николова. Книгата, която излезе от печат тази година, в издание на Издателство "Изида", ще бъде представена тази вечер в..

публикувано на 20.03.24 в 15:22