Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Таен концерт на световния формат Sofar Sounds в Бургас

Снимка: архив

Морският град Бургас днес ще бъде домакин на таен концерт, организиран от световния формат Sofar Sounds. Интересното е, че музикалните изяви се осъществяват на различни нетрадиционни места, а гостите разбират точния адрес и имената на изпълнителите в последния момент. Освен това в концертите винаги участват трима соло артисти или групи с авторско творчество.

Целта ни е да представяме нова българска музика и да й помагаме да достигне до по-широка аудитория. В YouTube канала ни вече има над 100 български видеа”, казва Виолета Лазарова от Sofar.

В Бургас ще се състоят още два тайни концерта – на 21 август и на 16 октомври т.г. Форматът съществува в над 350 града по целия свят и дебютира у нас през 2017 г.

Още от категорията

Българисти се събират на форум за кирилицата

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира международен форум за кирилицата наречен "И ний сме дали нещо на света". На 7 ноември в Националния дворец на културата се събират известни българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва,..

публикувано на 06.11.22 в 14:38
Джон Малкович

Джон Малкович ще играе на театрална сцена в София

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще се качи на българска сцена на 16, 17 и 18 февруари 2023 г. Тогава  в Народния театър „Иван Вазов“ ще гостува спектакълът „В самотата на памуковите полета” от Бернар-Мари Колтес. Постановката е на друг..

публикувано на 05.11.22 в 17:32

На “сватба” в софийския Регионален исторически музей

Какви промени настъпват в българските сватбени традиции след Освобождението през 1878 г.? Как градът като притегателен център за нов тип живот променя и сватбата? Какво привнася социализмът в периода 1944-1989 г.? Отговор на тези и много други..

публикувано на 04.11.22 в 07:15