Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.

Още от категорията

Никола Стоянов

Онлайн консултации ще подпомагат български компании за излизането им на чужди пазари

Всяка компания вече може да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Експерт на институцията ще обсъди индивидуалните нужди на фирмите и ще предложи продукти, които да подпомогнат растежа и излизането им на нови..

публикувано на 24.11.22 в 17:33

Високотехнологичен завод ще произвежда автомобилни компоненти във Враца

Високотехнологичните и експортно ориентирани предприятия с висока добавена стойност имат значим принос за модернизацията на страната. Това каза президентът Румен Радев на церемония по откриването на нов завод за автомобилни компоненти във Враца на..

публикувано на 24.11.22 в 14:23

Представянето на българските производители в международни изложения е добра възможност за пазара ни

Много от земеделските производители нямат възможност да отделят нужния ресурс, за да популяризират продуктите си, затова е необходимо държавата да подпомага участието им в международни изложения. На работна среща с биопроизводители и преработватели,..

публикувано на 24.11.22 в 13:57