Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.

Още от категорията

Вносът на работна ръка от чужбина ще бъде все по-честа практика в частния сектор

Войната в Украйна, продължаващата икономическа несигурност и инфлация у нас безспорно имат своето отражение върху доходите на хората, както и върху покупателната им способност. И докато служебното правителство плахо започва разговор със синдикати и..

публикувано на 23.11.22 в 11:15

Обсъжда се изграждането на две водноелектрически централи на Дунав

"България ще продължи да има ключова роля в енергийните проекти в региона и да бъде в центъра на взаимодействие". Това каза министърът на енергетиката Росен Христов по време на първия министерски енергиен диалог – Атина 2022, организиран от гръцкия..

публикувано на 22.11.22 в 18:39

“Фич” потвърди дългосрочния ни кредитен рейтинг

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ с положителна перспектива, съобщиха от финансовото министерство. Рейтингът е подкрепен от силна външна и фискална позиция в..

публикувано на 19.11.22 в 12:42