Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ за апаратура и софтуер по Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: mtc.government.bg

Микро-, малките и средните предприятия вече могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ при купуването на апаратура и софтуер за разработване на нови поточни линии и продукти, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа. Мярката “Технологична модернизация” на стойност 260 млн. лв. е първата по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Минималният размер на безвъзмездната помощ е 35 хил. лв., а максималният е диференциран в зависимост от големината и нуждите на дружествата. Таванът за микро-, малките и средните предприятия е съответно 180 хил. лв., 350 хил. лв. и 700 хил. лв. Със средствата могат да се купят например машини с автоматизирано управление, роботи или системи за дигитален контрол на процесите. Съфинансирането е до 50%.

Още от категорията

Летището в Балчик ще бъде площадка за революционния безпилотен самолет “Черен лебед“

Основаната от българите Свилен и Константин Рангелови компания за товарни превози с дрон ще си партнира с летището в Балчик в от подготовката за стартирането на предстоящите си търговски полети. Летателната програма е една от стъпките в процеса по..

публикувано на 13.11.22 в 12:05

Българска компания за производство на полезни сладки изкушения се готви за скок на международните пазари

Българска стартираща компания за производството на протеинови бонбони без захар, глутен, соя и мазнини не спира своето развитие и амбициозни идеи. След като бе оценена на 1 млн. лева от фонд за рискови инвестиции, компанията успя да привлече..

публикувано на 12.11.22 в 12:00

Сок от планински лимон, арония или дюля – защо не е лесно да си биопроизводител у нас

Ако посетите нашенски фермерски пазар, ще останете впечатлени от невероятното разнообразие от типично български биопродукти. Спектърът е широк – от натурална козметика и напитки, до био храни и дори лечебни препарати по рецепти от народната..

публикувано на 11.11.22 в 11:34