Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производител на фарове разширява базата си в Пловдив

Снимка: odelo.de

Турска фирма, производител на фарове за някои от най-известните световни автомобилни марки, инвестира 10 милиона евро в нов, втори свой завод в Пловдив. 4 милиона от сумата са отделени за закупуването на машините в него. Новата производствена площ, разположена на 12 000 квадратни метра, се намира до една от главните пътни артерии край града – Асеновградско шосе. Целта на фабриката е в нея да бъдат произвеждани фарове само за нови автомобили, тъй като досега, те са произвеждани заедно с резервните части. Инвестицията на турската група е част от дългосрочния ѝ проект да вложи 40 млн. евро до 2023 г. Историята на компанията у нас започва през 2019 г., когато открива развоен център в София и първия си завод в Тракия икономическа зона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет продължава курса на България към еврозоната

"Старал съм се в правителството да попаднат експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано" – това заяви служебният премиер Димитър Главчев при представянето при президента на състава на вече действащия служебен кабинет. Основната..

публикувано на 15.04.24 в 10:25
Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13