Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София влиза изискване за маски на закрито

Снимка: БГНЕС

От 4 август в София се въвеждат по-строги мерки срещу епидемията на Covid-19. Изисква се носенето на предпазни маски в закрити обществени места – лечебни заведения, аптеки, социални институции, търговски обекти, градски транспорт, гари, летища и др. Ограничават се свижданията в болниците. 

В големите търговски обекти тип мол предпазните маски за лице са задължителни за отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части. Противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г. При възможност работодателите създават възможност за дистанционна работа.

По решение на РЗИ-София от 03.08.2022 г. временните противоепидемични мерки на територията на област София-град ще са в сила 15 дни, считано от 4 август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обявен е жълт код за гръмотевични бури

Днес над Западна България ще e предимно слънчево, а в Централна и Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд. Над Черноморието и в планините се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен..

публикувано на 27.06.21 в 12:05

Отново се очертават високи температури

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33° и 38°. Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива..

публикувано на 26.06.21 в 10:15

Положителни са под 1% от пробите за Covid-19

Новите случаи на Covid-19  в България за последното денонощие са 86, при направени 14 945 теста. Два от случаите са при медицински служители. Това е под 1% от взетите проби. В болнични заведения се лекуват 1565-ма души с Covid-19 , 196 от тях са на..

публикувано на 26.06.21 в 10:04