Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден тежък инцидент с четири жертви на пътя

Снимка: Здравка Маслянкова

Четирима души са загинали, а осем са ранени при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе между селата Куцина и Поликраище, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. През нощта автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, се е ударил в спрял край пътя лек автомобил, а след това и в крайпътно дърво. В колата не е имало хора и жертвите и пострадалите са сред 26-имата пътници на автобуса. Ранените са откарани във великотърновската болница.

Двамата шофьори са дали отрицателен тест за алкохол и наркотици. Следователи на Националната следствена служба ще водят разследването. 

Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата и необезопасени обекти в крайпътното пространство е показал първоначалният оглед на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

По-късно пет хеликоптери с медицински екипи от Румъния транспортираха ранените до болници в Букурещ. Състоянието им е стабилно. Във великотърновската болница остават двама турски граждани, които са с контузия на мозъка.

Останалите 14 пътници от катастрофиралия румънски автобус все още се разпитват, след което ще бъдат транспортирани до държавите им - Турция и Румъния. Работи се по всички версии за инцидента, съобщи следовател Бранимира Вергова от Националната следствена служба.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нидерландия провежда разследване за измами с обезщетения от България

Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва организирани измами със социални обезщетения от България, предаде БТА. Отделът "Социални обезщетения" е получил множество сигнали за лица, които неправомерно се..

публикувано на 17.04.24 в 16:05
Станимир Михайлов

Парламентът освободи управителя на Здравната каса

Парламентът освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа "за", "против" - 56 от ПП-ДБ, без въздържали се. Предсрочното прекратяване мандата на Михайлов, гласувано заради..

публикувано на 17.04.24 в 15:42
Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30