Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинската армия отново е ударила и прекъснала мостовете над Днепър

Снимка: EPA/BGNES

Никой по света не може да се чувства в безопасност, докато Русия обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, коментира във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. "Не дай Бог, да се случи нещо непоправимо - и никой няма да спре вятъра, който ще разнесе радиоактивното замърсяване", е казал Зеленски в телефонен разговор с председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Нощта срещу 8 август украинската авиация е нанесла нови удари срещу стратегическия Антоновски мост, който руснаците се опитват да ремонтират. Атакуван е и моста на дигата при Водната електроцентрала Каховка, съобщиха от оперативното командване Юг. С ракети HIMARS са нанесени удари срещу руски позиции и военни складове в плацдарма на десния бряг на р. Днепър в Херсонска област. Атакувани са 7 селища, като най-масирани са били ударите срещу транспортния и логистичен център  Мелитопол.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19