Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 11.08.2022 г. - четвъртък

Времето остава променливо, над Черноморието ще е слънчево

Снимка: БГНЕС

В четвртък над Северна България нощните валежи ще спрат и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България след обяд отново ще има кратки валежи с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и Западната Горнотракийската низина. Възможни са градушки. Максималните температури ще са от 26 и 31°, в София около 25°.

По Черноморието ще е слънчево. Вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са 28-30°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е до 3 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. След обяд ще вали и прегърмява. Максималната температура на 1200 м ще е 21°, на 2000 м до 13°.

В петък ще превалява само на югозапад.


Още от категорията

Софийският университет „Климент Охридски“ удостои с Почетен знак президента на Косово Вьоса Османи-Садриу

Заместник-ректорът на Софийския университет акад. Николай Витанов удостои президента на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу с Почетен знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с огърлица. Предложението е на Юридическия факултет на..

публикувано на 01.12.22 в 18:08

Засилват контрола над риболова

Голяма част от рибните запаси е на критични нива. По време на откриващата конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще“, Георги Събев, заместник-министър на земеделието, съобщи в тази връзка, че ще бъде засилен контролът както върху..

публикувано на 01.12.22 в 17:36

Всички ХИВ позитивни в България получават лечение

В България заразените с ХИВ са 2-3 пъти повече от официално регистрираните, каза за БТА доц. Тонка Върлева, член на Комитета по стратегическо планиране към Борда на Глобалния фонд за борба срещу СПИН.  От началото на годината новорегистрираните ХИВ..

публикувано на 01.12.22 в 11:58