Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Открива се новият ловен сезон

Снимка: БГНЕС

Всяка година втората събота на август дава началото на новия ловен сезон. Разрешени за отстрел са пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Груповото и индивидуалното ловуване на дребен дивеч е позволено в събота, неделя и дните, обявени за официални празници.  

Служебният министър на земеделието Явор Гечев пожела “наслука” на ловците и подчерта, че страната ни води целенасочена политика за опазване на дивечовите популации, която се изпълнява заедно с ловните сдружения.

Още от категорията

Дъждовно време

С валежи от дъжд и сняг започва седмицата

През нощта ще бъде облачно. До сутринта на много места в страната ще завали дъжд, като в Предбалкана и високите западни полета валежът ще е от сняг и на места там ще се образува тънка снежна покривка. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и..

публикувано на 27.11.22 в 17:55

В България живеят 325 столетници

В България има 325 души, достигнали 100-годишна възраст, от тях 242 са жените, а 83-ма са мъжете , съобщава БТА, позовавайки се на данни на Националния статистически институт към 31 декември 2021 г. В градовете живеят 222-ма от столетниците, а в селата..

публикувано на 27.11.22 в 14:57

Послания за България в 111 думи ще бъдат съхранени в капсула на времето в Родопите

Националната дарителска кампания “България заслужава!“ събира послания от младите българи към бъдещето. Инициативата “111 думи вдъхновени от България“ е насочена към всички ученици, младежи, студенти и млади хора в страната и в чужбина. В Деня на..

публикувано на 27.11.22 в 12:05