Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Открива се новият ловен сезон

Снимка: БГНЕС

Всяка година втората събота на август дава началото на новия ловен сезон. Разрешени за отстрел са пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Груповото и индивидуалното ловуване на дребен дивеч е позволено в събота, неделя и дните, обявени за официални празници.  

Служебният министър на земеделието Явор Гечев пожела “наслука” на ловците и подчерта, че страната ни води целенасочена политика за опазване на дивечовите популации, която се изпълнява заедно с ловните сдружения.

Още от категорията

Закъснялата зима настъпва със снежни виелици

В началото на нощта , след временно разкъсване, облачността отново ще се увеличи до сутринта от запад, а северозападният вятър ще се усили. Превалявания от сняг ще има на места главно в планинските райони.  Утре , 31 януари, облачността ще е..

публикувано на 30.01.23 в 18:15

За съдбата на децата мигранти в България

Бягащи от войни, насилие и бедност, непридружавани от никого деца често се вливат в мигрантските кервани и пресичат граници в търсене на по-щастлива съдба на нечия далечна земя. Ако късметът е с тях, те биват успешно интегрирани и получават бъдеще в..

публикувано на 30.01.23 в 11:27

Близо 3 % от пробите за Covid-19 са положителни

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 20 . Според данните на Единния информационен портал, 2,74 % от направените 728 тестове са положителни. Хоспитализираните са 267, от които 37 в интензивни отделения. Няма новопостъпили в болничните заведения,..

публикувано на 30.01.23 в 08:30