Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов и Нинова в задочен спор за предприятията на газ и преговорите с “Газпром”

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че при сегашните цени на природния газ до два месеца всички предприятия от тежката индустрия ще започнат да затварят. Това той каза в Димитровград, откъдето дойде информацията, че единственият торов завод у нас спира работа и освобождава работници заради скъпия газ. Бойко Борисов спомена химическата промишленост, фармацевтиката, леярните, пекарните, енергоемките производства и добави: “Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам. “Промяната” уби България, но "перфектната буря" ще дойде догодина, когато ще ни занули докрая”.

Малко по-късно лидерът на БСП и доскорошен вицепремиер Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов в лъжа. По думите й, 28 хил. ръководства на предприятия, функциониращи на газ, и над 350 хил. работници виждат спасение за заводите и работните си места във възобновяване на доставките от “Газпром”. “Преди десет дни ти обяви шест закона, които ще приемеш в следващия парламент, и първият от тях е пълно спиране на отношенията с “Газпром” и 100% диверсификация. Не ти ли е неудобно да се подиграваш с неволите на семействата от региона?”, написа Корнелия Нинова във фейсбук.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44

Румен Радев пред Оливер Вархеи: Евроинтеграцията на Западните Балкани няма алтернатива

На среща с комисаря по политиката на разширяване и съседство на Европейския съюз Оливер Вархеи, който е на работно посещение у нас, президентът Румен Радев заяви, че разширяването на ЕС трябва да се основава на принципи, отчитащи собствените..

публикувано на 08.04.24 в 14:11