Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ББР предлага кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес

Снимка: naukamon.eu

Българската банка за развитие ще помага на компаниите в сектор „Преработваща промишленост“ да преминат към зелена и нисковъглеродна икономика чрез новата си програма „Енергийната ефективност на малките и средните предприятия“. Нуждата от подобни инвестиции вече не е само въпрос на стратегия за зелен преход и опазване на климата, а необходимост заради несигурността на енергийните пазари и последиците от пандемията, съобщават от Министерството на иновациите и растежа. Фирмите ще могат да се възползват от директни кредити от 100 хил. до 500 хил. лв.

Програмата на ББР е на обща стойност 30 млн. лв. Целта е да се ускори въвеждането на енергоспестяващи технологии в производството, което ще доведе до намаляване на консумираната електроенергия от външни доставчици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът одобри изграждането на VII и VIII блок в АЕЦ "Козлодуй"

Депутатите приеха на второ четене да бъде осъществено сътрудничество със САЩ за изграждането на 7-и и 8-и блок АЕЦ "Козлодуй". Законопроектът за ратифициране на Споразумението между правителствaтa на България и САЩ за сътрудничество по Проекта за..

публикувано на 21.03.24 в 11:51
Паскал Донахю

Лидерът на Еврогрупата очаква България в Еврозоната през 2025 г.

България може да е част от еврозоната през 2025 г., каза лидерът на Еврогрупата Паскал Донахю, който посети София. В интервю за БНР на Марта Младенова той изрази надежда страната да продължи да води благоразумна фискална политика. "Основното..

публикувано на 17.03.24 в 11:30

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании,..

публикувано на 16.03.24 в 16:47