Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” решава най-късно във вторник как да се яви на изборите

Снимка: Силвия Великова

В началото на седмицата ще стане ясно дали “Продължаваме промяната” ще приеме предложението на “Демократична България” за общо явяване на предсрочните парламентарни избори, каза за БНР съпредседателят на ПП Асен Василев. Той повтори тезата, че партията му няма да се коалира с ГЕРБ, докато Бойко Борисов заема ръководен пост.

Що се отнася до “Газпром”, доскорошният вицепремиер и финансов министър подчерта, че правителството на Кирил Петков не се е отказвало от договора с руската компания по правилата, по които той е бил сключен. “Продължаваме да имаме договор и всеки ден изпращахме заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром" да си изпълнява задълженията”, добави политикът.

Според Асен Василев охлаждането в отношенията на “Продължаваме промяната” и президента Румен Радев е започнало след смяната на Николай Павлов като директор на “Булгаргаз” и отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на антикорупционната комисия. Той отрече ПП да е създадена като президентска партия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02