Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Причините за тежкия инцидент със сръбския автобус на АМ Тракия все още се изясняват

Снимка: БГНЕС

Най-вероятно отклоняване на вниманието на шофьора е довело до излизането на автобуса със сръбска регистрация извън пътното платно на АМ Тракия на 216 км по пътя за София. 

По думите на ръководителя на сръбската група Наташа, на един от възрастните пътници му прилошало и поискал да се премести напред. Шофьорът е искал да покаже как се сваля облегалката на съседната седалка и се навел настрани, което станало причина автобусът да излезе от пътя. 

На мястото на инцидента снощи са пристигнали главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба. 

Пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев днес съобщи, че в момента в болницата в Стара Загора са настанени 14 души - двама възрастни и 12 деца. Две от децата в по-тежко състояние са прехвърлени в "Пирогов", където вероятно ще се наложи оперативно лечение. Възрастните хора засега са в добро състояние. Единият, на когото се е наложила ампутация на крайника, е в стабилно състояние. Предвижда се линейки да откарат до границата децата и възрастните, които са в добро състояние, откъдето ще бъдат поети от сръбските власти. 

Министър Меджидиев благодари на всички медици за бързата и адекватна помощ, която са оказали на пострадалите, както и на всички обикновени граждани, помогнали кой с каквото може на мястото на инцидента. Заедно с българския министър, при пострадалите в болницата дойде и сръбският здравен министър Златибор Лончар, който благодари на българския си колега за оказаната подкрепа.

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане също оказват необходимата подкрепа на пострадалите. В Стара Загора са заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, както и социални работници от Регионална дирекция "Социално подпомагане".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15